Roermond

Roermond
De hanzestad Roermond in het gemoedelijke Limburg biedt alles voor een paar heerlijke dagen weg! Cultuur, architectuur, musea, shoppen, terrasjes pakken en in de zomer surfen, zwemmen of zeilen op de Maasplassen; werkelijk alles kan! Vanuit het historische stadscentrum met de gezellige markt en de imposante Sint Christoffel kathedraal kunt u via een tunnel naar het Designer Outlet Center; een merkendorp met 120 (!) winkels, een megabioscoop en een amusementshal.
Tip: een paar uurtjes helemaal tot rust komen in een van de 2 twee stadsparken van Roermond; Stadspark De Karthuis in het noordoosten (voormalige tuinen van het Karthuizerklooster) en Park Hattem in het zuiden.

Omgeving
Door de ligging in het Maasdal heeft Roermond een unieke omgeving van waterplassen afgewisseld met bossen en weiden. Geniet van een heerlijk fiets- of wandeltocht lang de oevers van de Maas! Of slaat u liever een balletje golf? Ga dan naar de 18 holes van Burggolf Herkenbosch. Met winkelsteden als Heerlen en Aken in de nabijheid, kunt u afwisselende uitstapjes maken die uw verblijf in Roermond zeker de moeite waard maken!

Bezienswaardigheden

  • Nationaal Indië-monument (Park Hattem)
  • Cafés en terrassen rondom Stationsplein en de Roerkade
  • Sint-Christoffelkathedraal
  • Shoppen in Designer Outlet Center
  • Maasplassen
  • Stedelijk Museum Roermond

Goedkope hotels in Roermond

Sorteer op:
Creative Commons Nederland / CC BY 3.0
Copyright © Actiehotels.nl 2014.
Actiehotels is een uitgave van: Publia, Performance Based Publishing