Hotels in Nijmegen

Nijmegen
Nijmegen ligt op de grens van Gelderland en Limburg. Precies de reden waarom Nijmegen een bezoek waard is. Nijmegen is als oude Romeinse vesting één van de oudste steden van Nederland en daar zijn nog steeds sporen van te zien. Vanaf de Waalkade heb je een prachtig uitzicht over de Waal. De stad is gelegen op één van de 7 heuvels en dat maakt de stad extra speciaal. Je boekt al een hotel in het centrum van Nijmegen voor 34,50 per nacht.

Natuur
Met de 7 heuvels binnen handbereik is het een prachtig fiets- en wandelgebied. Je bent zo in Limburg om te genieten van een Limburgse vlaai of de grens over naar Duitsland. Het natuurgebied de Gelderse Poort is prachtig voor wie van open vlaktes houdt. Er zijn hier verschillende diersoorten uitgezet. Zo vind je er konikpaarden en runderen, maar ook bevers en diverse vogelsoorten.

Cultuur
Het MuZieum is een ervaringsmuseum over zien en niet zien. Je kunt er een rondleiding krijgen door een blinde, die je meeneemt op ontdekkingstocht door het donker. Het Bevrijdingsmuseum '44/'45 in Groesbeek, vlakbij Nijmegen, is een absolute aanrader. Museum het Valkhof is een museum waar heden en verleden samenkomen. Je vindt er schatten uit de Romeinse Tijd, maar ook schilderijen uit de 20e eeuw.

Winkelen & Uitgaan
De Lange Hezelstraat is de oudste winkelstraat van Nederland De Waalkade is het uitgaansgebied van Nijmegen. Hier vind je restaurants, kroegen en clubs. Maar ook op het Plein ' 44 en het Kelfkensbos kun je terecht als je lekker wilt eten of een drankje wilt doen.

Evenementen
Jaarlijks vindt in maart het International Tango Festival plaats. Nijmegen waant zich dan even in Argentijnse sferen. Op verschillende plekken in de stad kun je In juli maakt de wereldberoemde 4 Daagse dan weer haar opwachting. Het is dan de hele week feest in de stad. November is de tijd van de 7 Heuvelenloop. In het Goffertpark worden elke zomer verschillende concerten en festivals georganiseerd. Nijmegen bruist dus volop het gehele jaar door en bij een evenement kan een hotelovernachting in Nijmegen dan ideaal zijn.

Ontspanning
Om bij te komen van alle inspanningen kun je naar het kuuroord Scandic Sanadome. Als saunaliefhebber kun je je hart hier ophalen. Het kuuroord beschikt over thermenbaden, die goed zijn voor lichaam en geest. Daarnaast kun je terecht in de verschillende sauna's en stoombaden. Er zijn verschillende arrangementen te boeken en je kunt er zelfs overnachten.

Goedkope Hotels
Al met al biedt Nijmegen vele mogelijkheden. Mocht je een keer goedkoop willen overnachten in Nijmegen boek dan een van onze hotel aanbiedingen.

 

Goedkope hotels in Nijmegen

Sorteer op:
Creative Commons Nederland / CC BY 3.0
Copyright © Actiehotels.nl 2014.
Actiehotels is een uitgave van: Publia, Performance Based Publishing