Leiden

Leiden
Leiden ligt tussen Den Haag en Amsterdam en ligt op 15 minuten van de zee. De badplaatsen Noordwijk en Katwijk liggen op steenworp afstand. Met de grachten en monumentale panden is het klein Amsterdam te noemen.

Schouwburg
De schouwburg dateert van 1705 en is de trots van de stad. Het traditionele lijsttoneel van de schouwburg en de hoefijzervorm van de publieksruimte maken de schouwburg tot een heel intiem en bij artiesten zeer geliefd theater. Geniet van een toneelstuk van één van de theatergezelschappen die ons land rijk is of bezoek een cabaretvoorstelling.

Winkelen en uitgaan
In de nabije omgeving ligt ook het winkel- en uitgaansgebied. Er bevinden zich vele gezellige restaurants waar je voorafgaande aan de voorstelling terecht kunt voor een hapje.

Musea
Ook wat musea betreft hoef je niet verveeld te raken in Leiden. Naturalis is het Nationaal Historisch Museum, waar naast tijdelijke tentoonstellingen ook een vaste collectie te bezichtigen is. In het Museum voor Volkenkunde kun je naast de tijdelijke tentoonstellingen een wereldreis maken door de verschillende continenten.

Stedelijk museum
Ook Stedelijk Museum de Lakenhal is een aanrader. Het beschikt over een collectie met beeldende kunst vanaf de 16e eeuw. Aan de vele musea in de stad kun je zien, dat de stad een rijk wetenschappelijk en kunsthistorisch verleden heeft. De stad beschikt dan ook over de oudste universiteit van ons land, opgericht in 1575.

Overnachten
Je hebt al een hotelovernachting in het centrum van Leiden voor 39,50 per persoon per nacht. Het hotel bevindt zich tegenover het centraal station en het ligt op loopafstand van het historische centrum. Bekijk hieronder alle hotel aanbiedingen in Leiden.

Goedkope hotels in Leiden

Sorteer op:
Creative Commons Nederland / CC BY 3.0
Copyright © Actiehotels.nl 2014.
Actiehotels is een uitgave van: Publia, Performance Based Publishing