Leeuwarden

Leeuwarden
Als hoofdstad van Friesland is Leeuwarden een absolute aanrader voor een leuk weekendje weg.
Mocht de Elfstedentocht nog een keer doorgaan dan is Leeuwarden het begin- en eindpunt van de tocht. Omdat de Elfstedentocht 100 jaar bestaat heeft VVV Leeuwarden een eigen Elfstedentocht opgezet. Je kunt langs11 punten in de stad wandelen en stempels bemachtigen. Wie alle 11 de stempels heeft, krijgt een gratis chocomok. Er zijn vele gezellige hotels in Leeuwarden beschikbaar. Je hebt al een hotelovernachting in Leeuwarden voor 28 euro. Buiten de stad verblijf je al in een hotel voor 24,50.

Natuur
De omgeving van Leeuwarden is eigenlijk één en al natuurgebied. In het bijzonder kun je bijvoorbeeld een bezoek brengen aan het Otterpark Aqualutra. In Dierenpark Aqua Zoo Friesland kun je zeeberen, zeehonden, pinguïns, wallabies, flamingo’s, dwergotters, ocelotten, bevers en pelikanen bewonderen.
Nationaal Park De Alde Feanen buiten de stad is een prima alternatief voor de vogelkenners. De Wadden liggen ook vlakbij dus een bezoek aan De Wadden is goed te combineren met een verblijf in de stad. Wadlopen behoort dus ook tot de mogelijkheden voor de echte natuurliefhebber. Als je liever droge voeten houdt kun je natuurlijk altijd nog een wandeling maken langs de stranden.

Cultuur
Het Natuurmuseum Leeuwarden biedt voor een ieder die meer achtergrondinformatie wil over de natuur in Friesland. In de voormalige Kanselarij uit de 16e eeuw is het Friesmuseum gevestigd. De Mata Hari-zaal is geheel gewijd aan de uit Leeuwarden afkomstige danseres. Je kunt er op ontdekkingsreis door de Friese cultuur, dankzij de combinatie van kunst en geschiedenis. Het Museum biedt tevens onderdak aan het Fries Verzetsmuseum. Het keramiekmuseum de Princessehof is een pareltje vanwege de locatie. De Princessehof is het voormalige stadspaleis van Maria-Louise van Hessen-Kassel, prinses van Oranje Nassau.

Winkelen & Uitgaan
Winkelen kan uitstekend in Leeuwarden. Bemachtig de typisch Friese producten in een van de schattige speciaalzaakjes. Friese duimpjes, suikerbrood, nagelkaas en de niet te versmaden oranjekoek. Niet te missen in Leeuwarden. Voor een lunch of diner bieden de restaurants verschillende mogelijkheden. Of je nu van Thais, Italiaans of Hollandse pot houdt, je vindt het allemaal in de restaurantjes en rondom het Waagplein, de Voorstreek en het Wilhelminaplein. Ook kroegen vind je hier volop.

Evenementen
In februari vindt in WTC Expo Boot Holland plaats. Voor de watersportliefhebber een waar genot, waar je een nieuwe sloep kunt aanschaffen of van dichtbij kunt bekijken. Op Hemelvaartsdag vindt jaarlijks Nederlands grootste Bloemenmarkt plaats. In november is het tijd voor het Noordelijk Film Festival, waar jaarlijks de Matad'Or wordt uitgereikt.

Ontspannning
Ook Leeuwarden biedt genoeg mogelijkheden voor een verwendag in bijvoorbeeld de sauna Westenberg in het centrum. Ook buiten de stad zijn er vele saunaboerderijen en complexen waar je terecht kunt om lekker te ontspannen.

 

Goedkope hotels in Leeuwarden

Sorteer op:
Creative Commons Nederland / CC BY 3.0
Copyright © Actiehotels.nl 2014.
Actiehotels is een uitgave van: Publia, Performance Based Publishing