Den Bosch

Den Bosch
Den Bosch is de hoofdstad van Noord-Brabant. De stad heeft een prachtige Middeleeuwse stadskern. Het is de stad van Jeroen Bosch, de middeleeuwse schilder heeft nog altijd die Middeleeuwse sfeer. De smalle straatjes en kleine bruggetjes die over de watertjes stromen voeren je rechtstreeks terug naar de Middeleeuwen. Je boekt al een hotel in Den Bosch en omgeving voor 31,50 per nacht.

Cultuur
Het Noordbrabants Museum bevindt zich op loopafstand van het centraal station en biedt naast een aantal tentoonstellingen vaste opstellingen. 'De wereld van Bosch' voert je bijvoorbeeld mee naar de Middeleeuwen en laat schilderijen zien van navolgers van Bosch. Als je meer wilt zien van Jeroen Bosch, is het Jheronimus Bosch Art Centre een absolute aanrader. Voor kinderen worden hier speurtochten georganiseerd en de volwassenen kunnen genieten van de uitgebreide collectie reproducties van het werk van Bosch. In de Sint Janskathedraal zetelt de bisschop van Den Bosch en het is het pronkstuk van de stad.

Natuur
De Bossche Broek is een natuurgebied bestaande uit graslanden. Je kunt hier heerlijk wandelen en fietsen. Het ligt net buiten de stadskern. Je kunt dus na het winkelen of museumbezoek zo het natuurgebied in wandelen om even uit te waaien.

Amusement
In het nabijgelegen Rosmalen ligt het Automuseum Autotron met het bijbehorende pretpark.
Ook de Efteling is vanaf Den Bosch goed te bereiken. Je kunt een verblijf in de stad dus goed combineren met een gezellig dagje uit.

Winkelen & Uitgaan
Den Bosch heeft een klein, maar heel gezellig centrum. De winkels vind je rondom de Markt. De kroegen en restaurants liggen aan de Markt en in de kleine straatjes daaromheen. Aan de Parade bevindt zich naast verschillende restaurants ook het Theater aan de Parade. Dit complex bevat een theater en een bioscoop. In het theater kun je naast theatervoorstellingen ook terecht voor concerten. Het Koningstheater is gericht op cabaret en muziektheater en is de moeite waard voor een ieder die houdt van de intimiteit van het kleinere theater.

Evenementen
Carnaval is die tijd van het jaar waarin Den Bosch Oeteldonk wordt. De stad staat dan drie dagen in het teken van feestvieren op straat en in de kroegen.
Jaarlijks vindt in mei het Jazzfestival 'Jazz in Duketown' plaats in Den Bosch. Het Klein Brouwerij Collectief organiseert jaarlijks in mei het Nederlands Speciaalbier Festival. Dit is een aanrader voor iedereen die een lekker biertje kan waarderen. In augustus vindt ieder jaar het theaterfestival Boulevard plaats. Jonge theatermakers krijgen hier de kans om zich te profileren en te presenteren aan het grote publiek. In de Brabanthallen vinden vele evenementen plaats. Zo keert daar in maart het springconcours Indoor Brabant weer terug. Reden genoeg om een bezoek aan een evenement in de Brabanthallen te combineren met een verblijf in een hotel in Den Bosch.

Ontspanning
In wellness-centrum de Thermen in Rosmalen kun je terecht voor een dagje genieten in de sauna. Voor een makeover kun je terecht in de beautysalons van Rob Peetoom en Mary van de Ven.

Goedkope hotels in Den Bosch

Sorteer op:
Creative Commons Nederland / CC BY 3.0
Copyright © Actiehotels.nl 2014.
Actiehotels is een uitgave van: Publia, Performance Based Publishing